Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін також розповів, скільки людей на Донеччині загинуло від дій окупантів/ фото facebook/vadym.filashkin

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін заявив, що російські окупанти просунуться вглиб України, якщо їм вдасться захопити прифронтове місто Часів Яр та всю територію Донбасу. Про це він сказав в інтерв'ю Sky News.

За його словами, українські військові не допустять цього і зроблять "все можливе і неможливе", аби вибити російську армію.

Водночас Філашкін наголосив, що війська РФ намагаються прорвати оборонні лінії на сході України, щодня в області здійснюється від 1500 до 2500 артилерійських пострілів та авіаударів. 

Відео дня

Коли в посадовця запитали, яка небезпека загрожує Україні та світу, якщо вся Донецька область опиниться під контролем РФ, він відповів: 

"Ворог піде далі. Якщо, не дай Боже, це станеться, ворог просунеться далі вглиб центральної території нашої країни. Ми цього не допустимо і зробимо все можливе і неможливе, щоб затримати ворога тут, в Донецькій області, і відновити кордони, які були до 1991 року".

Філашкін додав, що лише в його регіоні близько 2500 мирних жителів загинуло та майже 5 тисяч отримали поранення з початку повномасштабного вторгнення РФ. 

"Слова, щоб описати весь гнів, який ми відчуваємо, напевно, ще не винайдені", - зауважив він.

Своєю чергою командир підрозділу з 22-ї бригади Збройних сил України на позивний "Стів" розповів журналістам, що російські атаки посилюються щотижня впродовж останніх трьох-чотирьох місяців, адже Москва намагається використати затримку у постачанні західного озброєння для України. За його словами, ситуація для української армії є дуже напруженою. 

"Дуже жорстока. Так. Настільки жорстока, наскільки ви можете собі уявити. І навіть більше", - наголосив "Стів".

Військовий зауважив, що Україна потребує набагато більше високоточної зброї від своїх західних партнерів. 

"Це б повністю змінило війну, тому що ми знаємо, де вони [росіяни] знаходяться. Абсолютно точно. Нам потрібна лише зброя, щоб їх знищити. І все", - підкреслив командир. 

Часів Яр - останні новини

Раніше командир екіпажу БпЛА "Кара небесна, 4-ї бригади НГУ "Рубіж" Андрій Отченаш відповів, чи зайшли окупанти у Часів Яр. За його словами, станом на 8 травня місто знаходиться під контролем України.

Він додав, що українські військові триматимуть населений пункт до того часу, "поки це буде вигідно, поки це буде можливо, поки буде знищуватись максимальна кількість особового складу ворога".

Водночас військовослужбовець ЗСУ Олександр Антонюк наголосив, що Україна ще має можливість зберегти контроль над містом Часів Яр. Він додав, що все залежить виключно від належного забезпечення українських сил озброєнням з боку західних партнерів.

Вас також можуть зацікавити новини: