Кирило Сазонов розповів про ситуацію в Часовому Ярі / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти два тижні активно намагалися зайти в місто Часів Яр (Донецька область), але не змогли цього зробити.

Супротивники тиснули на мікрорайон Канал, який знаходиться найближче до міста Бахмут, і намагався з двох боків взяти Часів Яр у лещата, розповів політолог, військовослужбовець Збройних сил України Кирило Сазонов в ефірі каналу "Еспресо".

"У Часів Яр росіяни не зайшли, хоча два тижні активно намагалися… Наразі тримають дороги під обстрілом, досить важко, але місто наше. Іноді росіяни підходили дуже близько, вже відбувалися стрілецькі бої з міста, але в місто вони так і не зайшли", - поділився воїн. Він додав, що зараз дуже важка оперативна ситуація, оскільки супротивники мають перевагу за кількістю боєприпасів.

Відео дня

На онлайн-карті бойових дій від аналітиків DeepState, яка була оновлена у четвер вранці, 9 травня, видно, що загарбники продовжують намагатися наступати на Часів Яр з трьох напрямків.

Супротивники намагаються наступати на місто з трьох напрямків / скріншот з deepstatemap.live

У центрі уваги Часів Яр - новини, які сьогодні варто знати

Російські окупанти вже тривалий час намагаються захопити це місто й отримують від Сил оборони України гідну відсіч. Повідомлялося, що скоро до наших воїнів може доїхати нова допомога від партнерів, і тоді проблема з боєприпасами, можливо, залишиться у минулому.

Військовий оглядач Денис Попович говорив, що вороги планують захопити Часів Яр, щоб просуватися в бік Костянтинівки, а далі вже пряма дорога до Дружківки, Краматорська й Слов'янська.

Вас також можуть зацікавити новини: