Контроль над Часовим Яром - це не просто тактична перевага, заявив Дикий / фото 148-ма окрема артилерійська бригада

Битва за Часів Яр має стратегічне значення як для Сил оборони України, так і для російських окупантів, заявив в інтерв'ю NV військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий.

"Фактично, в Часовому Ярі вирішується вся битва за Донбас. Адже контроль над Часовим Яром - це не просто тактична перевага. Контроль над цими панівними висотами - це вогневий, а в перспективі і повний контроль над великою густонаселеною агломерацією. Тобто, це Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ та Слов'янськ. Чотири великі міста. Їхня доля вирішується у Часовому Яру", - сказав Дикий.

Він також додав, що в разі втрати Часового Яру, Україна буде вимушена провести евакуацію цивільного населення з цих населених пунктів. 

Відео дня

"Наразі вони є прифронтовими, а стануть фактично зоною бойових дій. Як максимум - не факт, що ми ці міста утримаємо. Для того, щоб зараз посилити тиск на Часів Яр, по західних джерелах, наразі йде робота з перекидання двох десантних дивізій з району Роботине. Це мені виглядає дуже логічним та послідовним. Їм критично потрібен Часів Яр, це дійсно про стратегію", - пояснив Дикий.

Російсько-українська війна триває: останні новини

Напередодні Головнокомандувач Збройними силами України Олександр Сирський заявив, що РФ зосередила основний удар на Покровському і Курахівському напрямках. 

На думку Foreign Policy, затримка схвалення допомоги Україні у США підірвала здатність українських військ воювати. Через це Росія почала відчувати, що вона перемагає.

Вас також можуть зацікавити новини: