Путін провокує НАТО / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи є у НАТО "червона лінія", переступивши яку, РФ отримає удар у відповідь від Альянсу.

"На жаль, у НАТО такої межі немає... Для нас це, звичайно, дико. А вони виходять з прагматизму", - заявив він.

За словами експерта, Альянс дистанціюється від війни в Україні:

Відео дня

"Зверніть увагу, що НАТО не постачає нам ні техніку, ні озброєння, ні спорядження. НАТО давало гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів, у вигляді палива в перший місяць війни, 50 тонн вони дали. І все. далі НАТО дистанціюється. Ми працюємо з нашими країнами-партнерами безпосередньо, поза блоком НАТО. Саме тому я і намагався пояснити, чому НАТО так боїться діяти рішуче. Тому що не хоче бути втягнутим у цей конфлікт".

Жданов вважає, що Альянс побоюється переходу війни в світову і того, щоза такого розвитку подій кремлівський диктатор Путін натисне "червону кнопку" - здійснить ядерний удар.

Експерт додав, що це РФ зараз всіляко провокує НАТО на кроки у відповідь, додав експерт:

"Росія "грає" дуже підло, гидко, на межі фолу, провокуючи НАТО на рішучий крок. Тоді Путін звинуватить їх в агресії, а себе представить миротворцем і запропонує переговорний процес".

Членство України в НАТО - заява Байдена

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден заявив, що треба забезпечити перемогу України у війні з Росією, щоб наблизити її до набуття членства у НАТО.

"Я дуже гордий тим, наскільки сильною і об'єднаною стала Організація Північноатлантичного договору... Путін прагнув до "фінляндизації" НАТО, коли я зустрівся з ним в Женеві відразу ж після мого обрання, але замість того, він отримав "натоїзацію" Фінляндії", - зокрема, зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: