Командир 13-ї бригади зазначив, що в найближчі півроку демобілізації не буде / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Українським захисникам, які зараз знаходяться на фронті, потрібен відпочинок. Водночас у найближчі півроку демобілізації не варто чекати.

"Звичайно, демобілізація потрібна, відпочинок потрібен. Але ми з вами живемо в реальності. Для того, щоб хтось пішов відпочивати, треба, щоб хтось його замінив", - зазначив командир 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії полковник Ігор Оболенський в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, зараз немає можливості провести демобілізацію на 100 відсотків

Відео дня

"Тому ми, наприклад, намагаємося це робити всередині підрозділу. Боєць повинен знати, що у нього є час на підготовку, є час на відпустку. Він приходить на війну, може відвоювати 3-6 місяців, після чого його обов'язково замінять. Він відпочине свій місяць відпустки, далі - підготовка, через два-три місяці - знову на війну. Тому що це наша робота, це наша держава, і ми зараз воюємо за націю. Для того щоб ми вижили. Ми як держава вже відомі, як держава ми вже відбулися, з початком цієї повномасштабної війни. Перша перемога вже є. Друга перемога - це нація. Коли ми всі зрозуміємо, що ми єдина нація, і зможемо всі разом відстоювати її. Тоді нам не буде страшний ніякий ворог", - вказав військовий.

При цьому він вважає, що в найближчі півроку-рік демобілізації не буде.

"Ми це розуміємо, ми спілкуємося з нашими людьми, ми це розповідаємо, що так є. Я ж теж мобілізований", - підсумував Оболенський.

Демобілізація в Україні - заява Залужного

26 грудня 2023 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що з Міністерством оборони домовлено провести демобілізацію через 36 місяців за певних умов. 

Вас також можуть зацікавити новини: