Винищувачі F-16 скоро передадуть Україні / фото US Air Force

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи зможуть ЗСУ використовувати американські винищувачі F-16 для того, щоб збивати російські літаки, які скидають на українські території КАБи (коректовані авіаційні бомби), або Захід не дасть на це свою згоду.

"Основна маса КАБів скидається не з території РФ. Від цього тільки три області у нас страждають - Чернігівська, Сумська і Харківська. І за минулу добу там не було застосування. Основна маса КАБів скидається на лінії фронту, по нашим військам. Ось, де проблема", - зазначив він.

За словами Жданова, російське командування прийняло рішення Авдіївку "зрівняти з землею": "І там йде просто масове застосування КАБ. І природно, рашистські літаки знаходяться у нашому повітряному просторі".

Відео дня

Тому експерт упевнений, що партнери України не будуть проти застосування F-16 проти російської авіації.  

"Зрештою, Заходу доведеться рано чи пізно погодитися з тим, що ми можемо і західним озброєнням наносити удари по території РФ", - додав Жданов.

Українські пілоти почали навчання на F-16

Як писав УНІАН з посиланням на Пентагон, США почали навчання українських пілотів на винищувачах F-16:

"Щоб переконатися, що українці успішно керують цими F-16, українські пілоти почали тренуватися в США та Європі як з виконання польотів, так і з технічного обслуговування".

Також зазначалося, що Пентагон зараз працює над питанням стабільного забезпечення запасними частинами тих літаків, які будуть передані Україні після закінчення цього навчання.

Вас також можуть зацікавити новини: