Богдан Пересада пояснив, чи можуть мобілізувати людей, які мають інвалідність / колаж з фото pixabay.com та УНІАН

Триває мобілізація в Україні, і згідно з ухваленим у першому читанні законопроектом про мобілізаційні заходи, люди з інвалідністю можуть отримати відстрочку від проходження служби у лавах захисників нашої держави.

Людям, яких визнали такими, що мають інвалідність, "світить" відстрочка, повідомив адвокат Богдан Пересада, посилаючись на текст законопроекта. "…визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін 6-12 місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії)", - зазначив він.

Відео дня

Експерт додав, що громадяни України з інвалідністю можуть поповнити лави оборонців української держави, якщо підпишуть контракт.

У центрі уваги закон про мобілізацію - новини, які варто прочитати

Верховна Рада на початку лютого у першому читанні ухвалила законопроект про мобілізацію, який подав Кабінет міністрів. До законопроекту потім подали більш ніж 4 тисячі поправок. За словами секретаря парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Романа Костенка, документ у другому читанні можуть розглянути вже у другій половині березня.

Ужгородець, 21 річний український воїн Роман (позивний "Цитрус"), який вже має два ордени "За мужність", говорив, що інколи хотілося б усіх в нашій країні мобілізувати силою, але "потім попускає".

Вас також можуть зацікавити новини: