"Цитрус" із ЗСУ розповів, як ставиться до мобілізації / колаж з фото УНІАН

Триває мобілізація в Україні. Житель Ужгорода - 21 річний Роман (позивний "Цитрус"), який після того, як йому виповнилося 18 років, підписав контракт зі 128 окремою гірсько-штурмовою Закарпатською бригадою Збройних сил України, брав участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі, а потім воював проти росіян, що здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, й з початку "повномасштабки" отримав два ордени "За мужність" - 2 й 3 ступенів, за участь у боях за Білогорівку та Волноваху, емоційно висловився про мобілізаційні процеси.

Воїн спокійно сказав, що йому начхати на тих чоловіків, які не хочуть воювати. Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді". "…Буває настрій, що хотілося б усіх силою мобілізувати, але потім попускає…", - поділився наш захисник.

"Цитрус" додав, що просто виконує роботу, за яку отримує гроші. "Накопичив грошей і зробив інвестицію, на доходи від якої планую жити після звільнення. Тому що на державу сподівань немає, тільки на себе", - підкреслив співбесідник.

Відео дня

Боєць також розповів, як ставиться до росіян. "Як до ворога, але без емоцій. Не відчуваю до них ненависті. Буде нагода, вб’ю, так само вони за нагоди вб’ють мене. Після війни перестанемо вбивати один одного, але дружити з ними, хрестити дітей не збираюся", - зазначив військовий.

Мобілізація в Україні на сьогодні у центрі уваги - ось що варто знати

Парламент на початку лютого ухвалив у першому читанні урядовий проект закону про мобілізацію, до нього згодом подали понад 4 тисячі правок. Секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко говорив, що у другому читанні документ можуть розглянути у другій половині поточного місяця.

Голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, коментуючи результати січневого соцопитування чоловіків, сказав, що воювати за українську державу готові 2,5 мільйони осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: