РФ атакує Україну ракетами / фото facebook.com/pavlogradmrada

Росія може влаштувати нову масштабну ракетну атаку, проте не раніше, ніж через тиждень.

Про це в ефірі проекту Freeдом заявив військовий експерт Роман Світан, коментуючи вчорашні "прильоти" в різних куточках України.

"Я думаю, що вчора (10 жовтня, - УНІАН.) був пік того, що змогли зробити росіяни. Була багатоешелонована атака різношвидкісними і різновисотними ракетами, включаючи і дрони-камікадзе. Швидше за все, ця атака готувалася тиждень, може, днів 10", - вважає він.

Експерт додав, що під час масштабної атаки на Україну були використані різні носії та системи управління.

"Такі атаки готуються досить довго. Ще раз повторюся: такого рівня атаку, я думаю, вони зможуть повторити через тиждень, не раніше. Тому що є цикл підготовки... Якщо вони б готувалися до кількох хвиль такого рівня, як вчора було, то вона була б вчора ввечері", - упевнений Світан.

Він додав, що зараз ймовірність того, що буде ще такого рівня атака, набагато нижча. 

Масований ракетний удар по Україні 10 жовтня 

10 жовтня російські окупанти завдали понад 84 ракетні та авіаційні удари по території України. Зокрема, удари були зафіксовані у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях. Був атакований і центр Києва.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, вранці 10 жовтня Росія випустила по Україні 84 ракети, 56 з них були знищені.

В результаті вчорашньої масованої ракетної атаки українських міст загинуло вже 20 осіб, ще 108 отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: