Нардеп розповів, за якої умови в Україні можуть з'явитися е-повістки / колаж УНІАН

Мобілізація в Україні триває, але електронні повістки поки не пропонували запроваджувати. Якщо така ініціатива буде реалізована, то е-повістки мають приходити на смартфони.

Для запровадження електронних повісток у нашій державі необхідно вносити зміни у законодавство, розповів народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі телемарафону.

"Зараз згідно із законодавством військком має підписати повістку конкретній людині..., і військовослужбовці мають прийти до нього додому особисто його побачити, передати, він має поставити підпис. Тоді ця повістка вважається врученою", - зазначив нардеп.

За його словами, можливо, у когось є плани щодо запровадження електронних повісток, "і ці плани будуть якось реалізовуватись". "Я про це не знаю. Але, ми ж розуміємо, що якщо ці електронні повістки будуть, то вони мають приходити кудись - в "Дію" там, на смартфон. Тому почнуться питання... Хто не хоче йти в армію, можуть видаляти або не користуватися. Ми розуміємо, що не у всіх вони є. Тому, як це перевірити, я не знаю...", - підкреслив парламентар.

Важливі новини про мобілізацію - що зараз варто знати

Раніше повідомлялося, що в Україні почне працювати електронний реєстр військовозобов'язаних. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив, що базу призовників заповнили на понад 90%. Чиновник підкреслив, що система повністю захищена. Раніше керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік стверджував, що українцям не приходитимуть повістки у "Дію".

Варто зазначити, що мобілізацію в українській державі оголосили після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення на нашу землю. Військовозобов'язаними у нашій країні є чоловіки у віці 18-60 років, а також жінки деяких професій, у тому числі медики.

Вас також можуть зацікавити новини: