Україна чекає на ракети ATACMS / скріншот

Експерт-американіст Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв розповів, чи зрушить з мертвої точки питання отримання Україною далекобійних ракет ATACMS після візиту до Сполучених Штатів Америки президента України Володимира Зеленського.

Зокрема, він розповів УНІАН про свої очікування від поїздки Зеленського до США та про її ймовірні результати. На думку Краєва, наразі є передумови, що після цього візиту вже можна буде побачити певну "визначеність" у питанні отримання Україною вищезгаданих ракет.

Експерт впевнений у тому, що незабаром вже вималюється кінцеве рішення США по ATACMS та якесь розуміння щодо літаків для України. Він нагадав, що літаки Україні передають європейці, але з подачі американців, які мають забезпечувати переоснащення, озброєння, ремонт, змінні деталі і все додаткове, що потрібно для нормального функціонування цього типу озброєння.

Відео дня

Водночас, на думку Краєва, підтримка Штатами України надалі лише зростатиме.

ATACMS для України - що повідомлялося раніше

Як повідомляв УНІАН, Україна вже кілька місяців веде перемовини зі США щодо отримання далекобійних ракет ATACMS. Ці ракети балістичного типу запускаються з установок M270 MLRS та M142 HIMARS, які вже є на озброєнні в української армії.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував позитивне рішення щодо постачання цих ракет для України. Він наголосив, якщо Україна їх не отримає, то це призведе до "більших втрат на полі бою та в інших місцях".

Вас також можуть зацікавити новини: