Наразі на Авдіївському напрямку оперує угруповання окупантів близько 45 тисяч / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що в районі Авдіївки стабільно важка ситуація. Але вона така з 10 жовтня 2023 року, коли угруповання окупантів чисельно понад 30 тисяч, розгорнуло наступ на містечко в спробі його оточення і захоплення.

За його словами, зараз на Авдіївському напрямку оперує угруповання окупантів близько 45 тисяч, але не оточити і тим більше захопити містечко воно більше 3х місяців так і не може.

Напрямки особливо запеклих дій РОВ:

Відео дня
  • з Красногорівки на Степове силами 15 ОМСБр 2 ОВА;
  • з Кам'янки в напрямку Авдіївки силами 114й ОМСБр 1 АК і 30й ОМСБр 2й ОВА;
  • з Василівки в напрямку Авдіївки силами 114й ОМСБр 1 АК;
  • з Водяного, Спартака і Опитного оперують переважно регуляри 55 ОМСБр 41й ОВА;
  • з Водяного на Північне сили 55й ОМСБр 41й ОВА;
  • у промзоні оперують підрозділи ДРШБр "Ветерани" і 1я ОМСБр 1 АК. 

"Бойові дії носять часом позиційні характер, який ще можна назвати гойдалками. Спроби РОВ закріпитися в зоні Коксохіму, так само Південній промці присікаються і після утримання противником позиції кілька годин, він звідти вибивається", - написав він.

Спроба прорватися 114й ОМСБр 1 АК і 30й ОМСБр 2й ОВА в напрямку промзони Коксохіму зазнала повного провалу в районі Піщаного кар'єру.

"Ситуація в Авдіївці буде критичною, якщо РОВ захоплять з півночі Степове-Бердичі-Семенівку, а з півдня Північне-Тоненьке і траса 0542 опиниться в зоні ураження з легкого стрілецького. Все інше - це стабільно важка ситуація в рамках позиційного протистояння. По другому в Авдіївці просто бути не може. І воно так буде через місяць і через два", - додав Коваленко.

Ситуація біля Авдіївки - деталі

Ворог дуже активізував саме бойову авіацію на Авдіївському напрямку і намагається розбити наші оборонні позиції. Про це сказав речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Він повідомив, що російські окупанти значно збільшили активність бойової авіації та кількість штурмових і наступальних дій. За його словами, акцентують свої дії на Авдіївському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: