Чи є в окупантів ресурси для широкого прориву на сході України: оцінка експерта

Нарожний зауважив, що просування ворога на кілька сотень метрів відбувається майже на всіх ділянках фронту.

Російські окупаційні війська зараз не мають достатньої кількості ресурсів для здійснення серйозного наступу на сході України. Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний.

"По-перше, наші війська зараз насичені дронами, дуже активно будують лінії укріплення і мінують лінії. Тобто прорвати цю лінію оборони буде дуже складно росіянам", – наголосив він в ефірі телемарафону.

Експерт зазначив, що в окупантів можуть бути лише тактичні успіхи. Йдеться про просування ворога на кілька сотень метрів – це відбувається майже на всіх ділянках фронту.

"Але широкий прорив для того, щоби пройти на якісь там десятки кілометрів – російська армія зараз таких ресурсів не має", – констатував Павло Нарожний. 

Війна в Україні: актуальні новини

Протягом доби на передовій відбулося понад 60 бойових зіткнень. За даними Генштабу, найскладнішою є ситуація на Авдіївському та Марʼїнському напрямках.

На Луганщині спостерігається активізація наступальних дій російських загарбників. Ворог почав застосовувати там новітню техніку, зокрема танки Т-90АМ "Прорив", розповів колишній начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Тим часом у Силах оборони попередили про загрозу з Чорного моря. Наразі ворог тримає там чотири ракетоносії: два підводних і два надводних. До застосування можуть бути готові 24 ракети "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: