Сергій Гайдай розповів про поточну ситуацію на Луганщині / фото t.me/luhanskaVTSA

У Луганській області фіксують активізацію наступальних дій з боку російських окупаційних військ. Ворог почав застосовувати там новітню техніку. 

"І артилерія працює потужно, і авіація, і техніки достатньо кидають в наступ. Можу також сказати, що на полі бою з'являється все більше й більше новітньої техніки, наприклад, Т-90AM ("Прорив"). І це непогано", – розповів "24 каналу" колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Той факт, що окупанти дедалі частіше застосовують на фронті нові зразки техніки свідчить про те, що запаси старих зразків озброєння стрімко знижуються. Ще одна версія – ворог не встигає відновлювати втрати, тому доводиться наступати на сучасній техніці.

Відео дня

"Нехай така тенденція продовжується, тому що якщо вони можуть обходити санкції, то не так, як би їм хотілось", – додав Гайдай.

Що відбувається на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби, 27 січня, на передовій відбулося 64 бойових зіткнення. Тільки на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 20 ворожих атак. Ворог намагався наступати і в районі населених пунктів Луганської області. 

Також окупанти активізувалися під Купʼянськом Харківської області. За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, "досить серйозними" є два напрямки – це Синьківка і Табаївка.

Вас також можуть зацікавити новини: