Михайло Жирохов сказав, чи загрожує Авдіївці окупація / колаж з фото УНІАН

Військовий експерт Михайло Жирохов заявив, що в нинійшній ситуації не став би говорити про "здачу" міста Авдіївка Донецької області.

Аналітик висловився про долю Авдіївки під час інтерв'ю obozrevatel.com. "Я думаю, якщо не буде ухвалено політичного рішення, як це було у випадку з Бахмутом, то в Авдіївці залишаються варіанти", - сказав співбесідник.

На його думку, може йтися, якщо не про утримання (мабуть, мається на увазі утримання всього міста, - Ред.), то "збереження певних позицій".

Відео дня

У центрі уваги Авдіївка - новини, які варто прочитати

Російські загарбники на початку жовтня цього року почали активно намагатися захопити Авдіївку, вороги здійснили багато штурмів та зазнали колосальних втрат.

На початку грудня ветеран російсько-української війни, майор запасу Національної гвардії Олексій Гетьман поділився, що на Авдіївському напрямку супротивники зазнали на 25% більших втрат, аніж під час штурму Бахмуту.

Пізніше колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий говорив, що українським військам доведеться відійти від Авдіївки.

Вранці 25 грудня Генштаб Збройних сил України повідомив, що вороги продовжують намагатися оточити Авдіївку. У Генштабі підкреслили, що наші воїни стримують супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: