Військовий зазначив, що відведення українських військових може відбутися найближчі півтора тижні / фото Телеграм-канал Ганна Маляр

Силам оборони України доведеться відійти від Авдіївки. У районі цього міста у російських окупантів є просування.

"У районі Авдіївки у них є настільки значне просування, що... буду відвертий. Я вчора спілкувався з хлопцями звідти. Я думаю, що вже набагато більша ймовірність, що ми будемо змушені з Авдіївки відійти, ніж те, що ми Авдіївку утримаємо", - розповів колишній командир роти батальйону" Айдар " Євген Дикий В ефірі Radio NV.

За його словами, відведення українських військових може відбутися найближчі півтора тижні.

Відео дня

"Найімовірніше, рішення про відхід з Авдіївки нам доведеться приймати ще навіть до нового року", - вказав військовий.

Крім того, він вказав, що у росіян є незначні просування і на інших ділянках, наприклад, в районі Вербового-Роботино досі "гойдалки".

"Там (лівий берег Херсонської області - УНІАН) ми не обороняємося, за великим рахунком, а досі в наступі... Для них настільки критично цей наш плацдарм прибрати, що, думаю, вони після Авдіївки туди зосередять всі ті сили, які у них після Авдіївки залишаться. Тому не факт, що не доведеться звідти відходити. Але поки динаміка протилежна", - підсумував Дикий.

Бої за Авдіївку - останні новини

Голова Авдіївської міської Військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що російські окупанти активно намагаються захопити Авдіївку вже кілька місяців, і постійно оголошують про нові і нові дедлайни, яких їм все одно не вдається досягти.

При цьому ЗМІ повідомили, що президент РФ Володимир Путін наказав своїй армії захопити Авдіївку до кінця року, щоб "почати рік з перемог на фронті".

Вас також можуть зацікавити новини: