Можливо, Україні потрібно буде перейти в глуху оборону, поділився думкою Євген Дикий / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Є загроза того, що влада США не підтримає надання Україні десятків мільярдів доларів допомоги на цей рік, у такому разі наша країна має перейти до "плану Б".

Колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни Євген Дикий сказав в інтерв'ю Radio NV, що "якщо Конгрес США не виділяє нам цю допомогу, то якраз все, що ми можемо зробити, - це якраз перейти в глуху оборону. "Це саме закопатися в оборону, копати три лінії траншей…", - заявив він.

За його словами, "план Б… чим далі, тим більше стає імовірним, тобто останні сигнали з Вашингтона вкрай неприємні, - це, що так і не домовляться". "Якщо так і не домовляться, якщо ніякого компромісу між республіканцями та демократами нема, і відповідно нема цієї 60-мільярдної допомоги…", - підкреслив експерт.

Відео дня

Важливі новини про війну в Україні - це варто знати

18 січня стало відомо, що президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з керівництвом Конгресу й закликав швидко надати додаткове фінансування на підтримку української держави. Американський лідер підкреслив, що подальша бездіяльність Конгресу ставить під загрозу нацбезпеку самих Штатів, НАТО та решти вільного світу.

17 числа очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що кінець січня - це крайній термін схвалення допомоги США нашій державі, щоб затримка не вплинула на ситуацію на лінії боєзіткнення.

Варто зазначити, що Білий дім ще у жовтні 2023 року запросив у Конгресу надання додаткової допомоги українській державі та Ізраїлю, але документ так і не ухвалили - республіканці вирішили перед новорічними святами піти на канікули, й останнє голосування не відбулося. Журналісти дізналися, що основне проблемне питання - безпека американських кордонів.

Вас також можуть зацікавити новини: