Активісти не вважають, що найманці покидали Білорусь / фото Міноборони Білорусі

Було багато чуток про те, що нібито члени російської приватної військової компанії "Вагнер" залишали Білорусь, проте єдиний факт, який міг на це вказувати - розбір частини наметів, розташованих в основному білоруському таборі найманців.

Повідомлялося, що члени ПВК нібито чи виїхали в РФ на автобусах, чи то полетіли в Африку, "проте цьому немає жодного достовірного підтвердження і фактично розбір наметів - єдине, що на це може вказувати", повідомив моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" на своєму каналі в Telegram.

"...у серпні продовжував функціонувати основний табір ПВК "Вагнер" в с. Цель під Осиповичами, частина табору була розібрана - на 23 серпня, з 273 наметів був демонтований 101... Таким чином місткість табору зменшилася на майже 2 000 осіб", - з'ясували активісти.

Відео дня

Аналітики нагадали, що ще на початку червня з'явилися заяви, що на білоруській території буде 8 чи 10 тисяч "вагнерівців". "...за нашими оцінками, їх приїхало менше, і табір можуть частково розбирати просто тому, що запланована частина не доїхала", - підкреслюється на каналі.

Цікаві новини Білорусі - сьогодні це варто знати 

Члени ПВК "Вагнер" почали приїжджати в Білорусь після того, як в кінці червня влаштували заколот в РФ під керівництвом свого ватажка Євгена Пригожина. Варто зазначити, що Пригожин 23 серпня знищений нібито в результаті авіакатастрофи.

Наприкінці липня ЗМІ писали, що "вагнерівці" масово повертаються з Білорусі до Росії, оскільки кожну другу бригаду ПВК розпустили у відпустки.

Білоруський незалежний військовий аналітик Олександр Алесін висловив думку, що російська влада перекинула найманців до Білорусі, щоб відвернути українців від основного фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: