У Росію масово повертаються члени "Вагнера", дізналися журналісти / фото t.me/orchestra_w

Члени російської приватної військової компанії "Вагнер" з Білорусі масово повертаються до РФ, оскільки у відпустки розпустили кожну другу бригаду ПВК.

У таборі залишилися лише найдосвідченіші найманці, - ті, які будуть займатися військовою підготовкою на білоруських полігонах і вирушать в Африку та Сирію, повідомляє "Можем объяснить" в Telegram.

За його даними, багато з відправлених у відпустку "вагнерівців" додому не доїжджають, а прямо на вокзалах йдуть у запій. "...З початку цього тижня у чатах (родичів членів ПВК "Вагнер" - Ред.) обговорюють придбання квитків у Росію і деталі повернення", - наголошується на каналі.

Відео дня

Ось, зокрема, що пишуть рідні найманців щодо їх повернення у Росію:

  • "Мій вдома, хоч і випив. А ті ще доїхати не встигли, зате на рогах вже";
  • "Мій дзвонить, каже - одного вже на швидкій відвезли, напився, погано стало";
  • "П'яні на вокзалі, ні, щоб додому - на них чекають - вони квасять собі на втіху".

Крім того, стало відомо, що в Білорусі найманці, які залишилися, живуть у дуже хороших умовах. У чатах іронізують, що члени "Вагнера" з'їли тушкованки більше, аніж за все життя.

"Вагнерівці" в Білорусі - що варто знати

Після того, як наприкінці червня в Росії заколот найманців на чолі з Євгеном Пригожиним закінчився "договірняком", члени ПВК "Вагнер" почали масово прибувати у Білорусь.

25 липня стало відомо, що на білоруську територію прибула вже 11 за рахунком колона "вагнерівців". За відомостями активістів, "Вагнер" вперше привіз до Білорусі броньовану техніку. 

Раніше в Міністерстві оборони Білорусі заявили, що найманці у країні будуть "ділитися досвідом" з білоруськими військовими.

Вас також можуть зацікавити новини: