Чому для росіян важливий Новопавлівський напрямок: пояснення військового

Окупанти намагаються обмежити для ЗСУ здатність до обстрілів Донецька.

Одним із найбільш напружених напрямків на фронті став Новопавлівський. Зокрема, ворог переміщує сили в район Новомихайлівки й намагається захопити це село. В інтерв'ю OBOZ.UA ветеран війни Олег Симороз пояснив, чому цей напрямок для росіян настільки важливий.

"Насправді ворог здійснює наступальні дії по всій ділянці фронту. Те, що ми бачили під Авдіївкою, тепер бачимо тут – це стратегічно-тактичні дії ворога, зокрема, з метою відкинути наші війська подалі від Донецька. І треба визнати, що це йому вдається. На жаль, є проблеми з нашими резервами, з фортифікаційними спорудами", - розповів він.

Він пояснив що на Новопавлівському напрямку ворог веде тактичні дії з метою відсунути українські війська від Донецька, у якому концентруються сили ворога, керівництво, склади.

"Якщо ми говоримо про історію деокупації Донбасу, наших територій, то Донецьк, безперечно, має стратегічне значення. Для нас дуже важливо мати його під вогневим ураженням. І саме з тих територій, з Авдіївки, з Новомихайлівки, з Старомихайлівки, Мар'їнки це вдавалося робити з різного виду озброєння. Водночас просування ворога на цих напрямках обмежує нас у використанні певних засобів. Ми вимушені працювати далекобійною артилерією", - пояснив він.

Він додав, що ворог знаходить слабкі місця в нашій обороні. Водночас, коли ЗСУ мали б відступити на більш вигідні позиції, -  цих позицій немає, вони не підготовлені.

"Слід визнати, що не все добре в нас із фортифікаційними спорудами, з підготовкою певних запасних і оборонних позицій, куди можна відступити. Як ми бачимо, на деяких місцях дуже проблематично закріплятися". – акцентував Симороз.

Ситуація на фронті

Лише за одну добу, 6 березня у районі Новомихайлівки знищено більше десятка одиниць бронетехніки ворога, у т.ому числі 4 танки. 

За минулу добу на фронті відбулося 86 бойових зіткнень. Зокрема, на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Орлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Красногорівки, Новомихайлівки Донецької області. Там ворог, 27 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Вас також можуть зацікавити новини: