РФ 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по Україні / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Представник прес-служби ГУР Міноборони Андрій Юсов прокоментував недавні ракетні атаки РФ по території України, а також припустив, чи зможе Кремлі повторити їх у найближчому майбутньому.

Як він пояснив в ефірі проекту FreeДом, українські військові наступають, ЗСУ звільняють окуповані території, тому Росія зважилася на терор мирного населення України.

"На фронті не виходить, на полі бою не виходить, з армією нічого зробити не можуть. Значить, переходять до терористичних методів. А саме - акти залякування, тиску й, власне самі теракти. Удари по енергосистемі, удари в той час, коли люди йдуть на роботу, - це терористичні акти", - заявив Юсов.

За його словами, підготовка до масованого удару по Україні готувалася приблизно з 2 жовтня - це переміщення носіїв, самих ракет. Але рішення, судячи з усього, щодо атаки було ухвалено 9 жовтня.

Він зазначив, що такі атаки - це фірмовий стиль нового командувача окупаційних військ в Україні Суровікіна. 

Юсов наголосив, що в постійному режимі завдавати таких масованих ударів по Україні РФ не в силах. 

"Ракетний терор може продовжуватися, але такої інтенсивності РФ не може дозволити собі так часто й регулярно це повторювати... Якщо ми говоримо по 100 ракет на день, це не може бути ні раз на тиждень, ні раз на місяць", - наголосив представник прес-служби ГУР Міноборони.

Масований ракетний удар по Україні 10 жовтня 

10 жовтня російські окупанти завдали понад 84 ракетних та авіаційних ударів по території України. Зокрема, удари були зафіксовані у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях. Був атакований і центр Києва.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, вранці 10 жовтня Росія випустила по Україні 84 ракети, 56 з них були знищені.

В результаті масованої ракетної атаки українських міст загинуло вже 20 осіб, ще 108 отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: