Росіяни зазвичай атакують перед світанком / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олег Жданов розповів, яку мету переслідують російські війська, запускаючи ракети переважно перед світанком.

"Це психологія і медицина. Річ у тім, що перед світанком стан людини найслабший. Ніч позаду, безсонна ніч на бойовому чергуванні, хочеться спати, відчуття того, що до кінця чергування залишається кілька годин, і людина розслабляється. Це завжди так, класика всіх бойових дій - ранній ранок. Всі військові операції під час ведення війни починалися о 4-5 ранку", - зазначив він.

Експерт нагадав, що росіяни застосовували і денні атаки, але в основному дійсно б'ють перед ранком.

Відео дня

"Так кажуть лікарі і психологи, що найнижча пильність, найнижча стресостійкість у людини саме у цей світанковий період. Тому всі атаки відбуваються за класичною схемою", - додав Жданов.

Чому крилаті ракети РФ можуть кружляти Україною - відповідь Жданова

Як розповів військовий експерт Олег Жданов російські крилаті ракети і дрони Shahed кружляють територією України, намагаючись заплутати ППО. А не збивають їх на підльоті до міст, тому що в Україні поки не створена глибокоешелонована система протиповітряної оборони:

"Вони розуміють, де щільність ППО вище, а де щільність ППО нижче, і маршрут для крилатих ракет прокладається там, де найменша щільність ППО".

Вас також можуть зацікавити новини: