Дрон" Морський малюк "(SeaBaby) атакував російський корабель "Самум" / фото СБУ

Пошкоджений під час атаки українським дроном "Морський малюк" (SeaBaby) російський ракетний корабель"Самум" навряд чи встигнуть відремонтувати у Севастополі до звільнення окупованого Криму, припустив військовий експерт Олег Жданов.

"Попри усі спроби знищити дрон і запобігти зіткненню, БПЛА влучив у задню праву частину рашистського судна, завдавши значних пошкоджень цьому кораблю. У результаті цієї атаки корабель не затонув, не втратив плавучість, але він повністю втратив хід, у нього великий диферент на корму і крен на правий борт. У такому перекошеному вигляді рашистам вдалося затягнути цей корабель у Севастопольську бухту, - зазначив експерт. - Корабель стане на ремонт, і я думаю, що навряд чи вони встигнуть його відремонтувати у Севастополі до нашого звільнення Криму. А у такому стані буксирувати його через море просто нереально".

При цьому Жданов акцентував, що експериментальний український дрон працював в умовах шторму: "Висота хвилі була 1,5-2 метри".

Відео дня

Крім того, експерт звернув увагу і на те, що БПЛА атакував корабель неподалік від Севастопольської бухти: "Там, де має бути найбільше скупчення всіх засобів розвідки, охорони і оборони".

Атака на ракетний корабель РФ "Самум" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, російський ракетний корабель "Самум" отримав значні пошкодження біля Севастополя в результаті удару експериментальним дроном "Морський малюк". Корабель втратив хід, і його відбуксирували на ремонт.

Раніше повідомлялося, що морські надводні дрони "Морський малюк" (SeaBaby) - власна розробка СБУ.

Вас також можуть зацікавити новини: