Чому крилаті ракети РФ можуть кружляти Україною: Жданов відповів / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чому російські крилаті ракети і дрони Shahed можуть кружляти територією України.

За його словами, в Україні поки не створена глибокоешелонована система протиповітряної оборони (ППО).

"Рашисти намагаються визначити основні позиційні райони нашої ППО. Вони не можуть її дістати, не можуть її знищити, постійно маневрують. Але приблизно вони знають, в яких районах вона розгортається. Відповідно, вони накладають ці райони на карту і розуміють, де щільність ППО вище, а де щільність ППО нижче, і маршрут для крилатих ракет прокладається там, де найменша щільність ППО", - пояснив Жданов.

Відео дня

Україна змушена ставити наявні комплекси ППО в безпосередній близькості від тих об'єктів, які вони захищають, додав експерт.

"І тому і Shahed, і крилаті ракети кружляють територією України, намагаючись заплутати нашу ППО, намагаючись подолати райони, де вона з найменшою щільністю, і потім атакувати цілі... Буде більше систем ППО, будемо створювати пояси протиповітряної оборони, починаючи від кордону нашої країни і глибше - до самого центру", - заявив Жданов.

Виробництво ракет в Росії - що повідомлялося

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що Росія збільшила виробництво ракет. Нібито вона зуміла подолати санкції та експортний контроль. 

Зазначалося, що Росія змогла підірвати експортний контроль США. Для цього вона використовувала свої розвідувальні служби та Міністерство оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: