Україна чекає від партнерів далекобійні ракети ATACMS і Taurus / скріншот

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, як просуваються переговори про надання ЗСУ далекобійних ракет ATACMS і Taurus.

"Дійсності відповідає факт, що ми зробили офіційний запит в уряд Німеччини з проханням надати нам Taurus. Посилаючись на перший головний аргумент - аналогічні засоби ураження вже є у розпорядженні українських воїнів. Йдеться про Storm Shadow і SCALP - британсько-французький проект. Вони вдало використовуються і про це знають партнери. У нас є домовленість, що ми рапортуємо, і вони підтримують це застосування, тому що продовжують постачати нам ці спеціальні крилаті ракети класу "повітря-земля". По суті, Taurus є аналогом. Ми говоримо партнерам, що хочемо мати такі засоби ураження", - зазначив він в інтерв'ю 24 каналу.

Далекобійні ракети необхідні ЗСУ для того, щоб уражати логістичні ланцюжки, склади боєприпасів, амуніції, палива і, найголовніше, командні пункти росіян, пояснив Резніков.

Відео дня

За його словами, у липні 2022 року ЗСУ вражали ці ворожі об'єкти за допомогою HIMARS та М270.

"Через деякий час вони (росіяни - УНІАН) відтягли їх за межі 100-120 кілометрів. Це ускладнило логістичне забезпечення підрозділів ворога, але унеможливило поразку нашими силами. Тому нам знадобилася так звана "довга рука". Ми вивчили, що є у партнерів, і почали вести роботу від президента України, і продовжуючи членами уряду, стосовно отримання ATACMS, Taurus, Storm Shadow, SCALP. Ми отримали два позитивних рішення від британської та французької сторони. І зараз продовжуємо американський і німецький треки", - сказав міністр.

Чи отримає Україна ракети Taurus - що повідомлялося

Нагадаємо, днями глава Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що Україна має повне право отримати ракети Taurus від ФРН.

"З нашого боку частково є відповідальність за те, щоб нинішні Сили України завжди були більшими, ніж жорстокість, що випливає з путінської війни", - сказав міністр.

Лінднер підкреслив, що Україна повинна здобути перемогу у війні, яку розпочала Росія.

Вас також можуть зацікавити новини: