Україна чекає на ракети ATACMS / скріншот

Передача Україні далекобійних ракет, у тому числі ATACMS, вирішить два ключових завдання цього етапу розв'язаної Росією війни - "психологічне" і "практичне", заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Перше (психологічне) завдання - дати всім чіткий сигнал про те, що війна буде доведена до кінця, що Росія повинна програти і що міфічного страху перед Москвою більше немає. Це також демонструє, що прискорення поставок - це справжня деескалація, і всі інші країни повинні збільшити поставки найбільш важливих військових активів в Україну", - написав він.

Друге "практичне" завдання, за словами Подоляка, полягає у значному прискоренні знищення тилових ресурсів Росії, ключових стратегічних баз на окупованих територіях:

Відео дня

"Повне порушення транспортної логістики. Блокування можливості проведення ротацій і, як наслідок, різке зниження боєготовності російських окупаційних військ на першому/другому ешелонах оборони".

При цьому Подоляк наголосив на необхідності ухвалення рішень про надання Україні далекобійних ракет.

Далекобійні ракети ATACMS для України - актуальне

Раніше ABC News повідомляли, що США, швидше за все, відправлять Україні далекобійні ракети ATACMS для надання допомоги в боротьбі з російським вторгненням на її територію.

"Вони наближаються", - сказав один чиновник, який мав доступ до планів допомоги у сфері безпеки.

Чиновник зазначив, що, як завжди, такі плани можуть бути змінені до офіційного оголошення.

Вас також можуть зацікавити новини: