Окупанти вдарили по Костянтинівці / фото Нацполіція

Обстріл російськими окупантами цивільних у місті Костянтинівка Донецької області показує, що президенту РФ Володимиру Путіну довіряти не можна.

Таку заяву зробив екс-командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес. У зв'язку з цим він наголосив, що прийшов час, щоб Пентагон надав Україні ракети великої дальності ATACMS.

"Путін запускає ракету по зернових складах у день зустрічі з Ердоганом в Сочі. Він завдає ракетного удару, вбивши 16 невинних українських мирних жителів у день візиту держсекретаря США Блінкена в Україну. Чому хтось бачить у Путіну надійного партнера для будь-яких переговорів?" - задається риторичним питанням Ходжес.

Відео дня

Нагадаємо, 4 вересня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після діалогу зі своїм російським колегою запропонував українській владі пом'якшити підхід щодо переговорів про відновлення експорту зерна.

Американський генерал також прокоментував надання Німеччиною нового пакету допомоги Україні та запропонував Пентагону взяти приклад з політичної волі Берліна.

"Молодці Німеччина і компанія RheinmetallAG. Дискусії про нестачу боєприпасів відображають відсутність політичної волі, а не промислового потенціалу. Якщо це пріоритет, то уряди інвестуватимуть гроші. Міністре оборони США, будь ласка, інвестуйте в ATACMS для України", - написав у соцмережі Ходжес.

Ракети ATACMS для України

У США триває дискусія щодо поставки Україні балістичних далекобійних ракет ATACMS. Останнє слово буде за американським президентом Джо Байденом. США нібито готові "йти на ризик", але при цьому вони враховують і реакцію РФ на відповідне рішення. А в кінці липня стало відомо, що США поки не мають наміру відправляти Україні ATACMS. У Пентагоні заявил про брак запасів, і що ЗСУ насправді не потребують ракет великої дальності.

Візит Блінкена в Україну 

Вчора держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва оголосив про надання нового пакету військової допомоги. Зпоміж іншого, в пакет включені боєприпаси для танків зі збідненим ураном. Також Блінкен заявив, що вперше з початку повномасштабного вторгнення, США передадуть Україні конфісковані активи російських підсанкційних олігархів. Він підкреслив при цьому, що "ті, хто сприяли агресивній війні Путіна, мають заплатити за це".

Вас також можуть зацікавити новини: