Данілов натякає на звільнення Севастополя / фото УНІАН

У День Збройних сил України секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що навесні може бути звільнено Севастополь, Донецьк і Луганськ, й назвав зиму ключовим етапом війни. Ці заяви в інтерв'ю "Обозревателю" оцінив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій:

"Якщо секретар РНБО робить такі заяви, то в нього є певний обсяг інформації, на яку він спирається. Причому не тільки з відкритих, але й із закритих ресурсів".

Також Козій припустив, за рахунок чого Україна може звільнити згадані вище території. Зараз, каже він, можна тільки гадати. Так, є  прохання до держав-членів НАТО про надання ракет великої дальності. 

Відео дня

"Це має бути не просто якась "бавовна" чи "порушення заходів безпеки" на аеродромах, що призводить до пошкодження літаків, які мають на борту від 8 до 12 ракет або "Калібр", або "Кинджал" і б’ють по мирному населенню. Ми повинні мати можливість знищувати їх", - заявив військовий експерт.

Він визнав, що поки що в України немає такої можливості, та вона може з'явитися, судячи з останніх заяв президентів країн-членів НАТО.

"Так, поки що ми такої можливості не маємо, але я сподіваюся, що Україна почне отримувати необхідну зброю, яка дійсно дозволить пану Данілову згодом сказати: "Я попереджав про такі можливості", - підсумував Козій.

Заява-натяк Данілова про звільнення Севастополя, Донецька і Луганська

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що уже навесні українські війська будуть у Севастополі, Донецьку і Луганську.

"6 грудня 1919 року розпочався Зимовий похід армії УНР. 6 грудня 2022 року він продовжився і закінчиться Українською весною у звільненому Севастополі, Донецьку і Луганську. Українська зима – ключовий етап Великої війни за Незалежність", - написав Данілов у Twitter.

Вас також можуть зацікавити новини: