В разі серйозної військової поразки в Україні Путін продовжить мобілізацію, сказав Накі / фото REUTERS

Російський опозиційний журналіст Майкл Накі проаналізував поточні проблеми армії РФ.

"Чому багато простих військових підтримали заколот Пригожина? Бо вони втомилися терпіти зраду від генералітета. Простим солдатам не дають води, їжі, боєприпасів, посилають на самовбивчі місії. Цікаво, що і ті, хто посилають воювати, і ті, хто йдуть воювати - це люди без морального компасу, які вирішили, що можна вбивати людей у сусідній державі. Російська армія зараз схожа на саму себе зразка Першої світової війни. Через брак боєкомплектів, взуття та іншого різного військового обладнання назріває великий бунт", - сказав Накі.

Журналіст додав, що в разі серйозної військової поразки в Україні Путін продовжить мобілізацію. Далі він продемонстрував відео, на якому російські окупанти з 72-ої бригади "Шторм" скаржаться на важкі умови: відсутність зарплат, медикаментів, води та погрози від керівництва розстрілами у разі відмови штурмувати українські позиції.

Проблеми в армії РФ

За останні кілька місяців Росія направила десятки тисяч нових військовослужбовців для посилення лінії фронту в Україні. Однак це мало що змінило, оскільки війська прибули на передову "погано екіпірованими, погано навченими" і "кинутими на поле бою".

Крім того, у військових РФ великі проблеми з боєприпасами. Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що у Росії закінчуються боєприпаси, але Іран і Північна Корея не визнають допомогу Російській Федерації у поповненні її армійських запасів.

Вас також можуть зацікавити новини: