Експерт порахував, скільки у РФ є ракет і дронів для удару 24 серпня / фото wikimedia.org

Якщо російські війська зважаться вдарити ракетами і дронами по території України у День Незалежності, 24 серпня, то цей удар явно не буде сильнішим за попередні, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Ми воюємо проти лицемірних нелюдей, які у нападі маніакальної параної готові на будь-яку неймовірну підлість. Але окремим питанням стоїть питання про їхні можливості. Дуже складно зараз судити про ракетний потенціал Росії, адже це процес на межі виробничих можливостей і ремонтних робіт з відновлення арсеналу, який півроку тому вважався непридатним до застосування. Проте, приблизну оцінку зробити цілком реально", - зазначив експерт.

Загроза ударів 24 серпня - скільки РФ могла накопичити ракет і дронів

За підрахунками Коваленка, у Росії зараз може бути в запасі для удару в День Незалежності України:

Відео дня
  • ракети Х-101/555 - від 20 до 30 одиниць;
  • ракети "Калібр" - близько 20 одиниць;
  • дрони Shahed-136 - до 50 одиниць.

Також експерт акцентував, що росіяни можуть собі дозволити пуски Х-22, "Іскандер-М/К", П-800 "Онікс" у напрямку Одеси.

"Актуальним залишається питання, якщо Росія піде на терор України на День Незалежності, то чи буде це разовий масований удар або ж вона розтягне удари обмеженим боєкомплектом на кілька днів", - зазначив Коваленко.

День Незалежності України - у ЗСУ оцінили загрозу ударів

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ відповіли на запитання, чи готуються російські війська до масованого удару територією України в День Незалежності, 24 серпня.

Представник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат заявив: "Я не хотів би робити прогнози. У нас щодня йде гаряча війна. І ми розуміємо, що ворог може зробити це (масований удар по Україні - УНІАН) у будь-який день і у будь-який час".

При цьому головним завданням кожного українця він назвав збереження спокою і перебування у безпеці.

Вас також можуть зацікавити новини: