Павло Філатьєв отримав статус біженця / фото t.me/agentstvonews

Франція надала політичний притулок російському десантнику Павлу Філатьєву, якого запідозрили у приховуванні інформації про вбивства українців, пише російський сайт "Агентство".

Зазначається, що у березні 2023 року засновник Gulagu.net Володимир Осєчкін звинуватив Філатьєва в тому, що той приховав від нього і ЗМІ "інформацію про вбивства українців, у затриманні яких він брав участь".

"Такі висновки засновник Gulagu.net зробив, прочитавши інтерв'ю, яке колишній військовий дав шведському виданню Dn.se. В інтерв'ю Філатьєв переказав слова колишніх товаришів по службі про те, що деякі з українців, яких Філатьєв та інші військовослужбовці брали у полон, пізніше були розстріляні або повішені. На думку Осєчкіна, ці слова свідчать про те, що Філатьєв "де-факто приховував свою причетність" до військових злочинів і, отже, не може претендувати на політпритулок", - йдеться у публікації.

Відео дня

Десантник вважає, що отримання ним політпритулку - свідчення його непричетності до військових злочинів.

Російський десантник Павло Філатьєв - що про нього відомо

Раніше повідомлялося, що Павло Філатьєв брав участь у повномасштабному російському вторгненні в Україну. Через два місяці на передовій він звільнився з армії.

На початку серпня 2022-го року Філатьєв опублікував антивоєнну книгу "ZOV 56" і виїхав з Росії, побоюючись за своє життя. Евакуюватися з РФ йому допоміг правозахисний проект Gulagu.net.