Окупанти деморалізовані / фото REUTERS

Російські солдати відмовляються воювати. Вони побачили Україну не через кремлівські медіа, а на власні очі й визнали журналістам "Важливих історій", що в так званій "спецоперації" немає сенсу, і фактично підтвердили - Путін і його пропагандисти брешуть.

У сюжеті проекту FreeДом журналісти навели зізнання російського військового Данила Фролкіна про його звірства і звірства товаришів зі служби в селі Андріївка на Київщині - розстріл цивільного населення і мародерство.

"Сенс цієї війни? Ми нібито намагаємося звільнити мирне населення від фашизму, але самі знищуємо це ж мирне населення", - говорив Фролкін.

Ще один військовий злочинець, який тепер не хоче війни, - десантник Павло Філатьєв, він на початку серпня опублікував електронну книгу про війну, але вже пару днів як він виїхав з Росії, побоюючись за своє життя. Військовий зробив ще більш важливу заяву: товариші зі служби підтримали його антивоєнний виступ.

Не всі готові говорити відкрито - російські журналісти записали анонімні історії солдатів, які визнали, що російська агресія злочинна. Всі військові говорять про жахливе становище російської армії, нестачу обмундирування, погану техніку, про неймовірно низьку підготовку і про ключове для них нелюдське ставлення командування.

"Вони не хочуть вмирати, вони прекрасно знають, наприклад, ті, які присутні в зоні бойових дій і відмовляються йти на передову, вони прекрасно знають, які реальні втрати", - наголосив військовий експерт Олександр Коваленко.

Експерти впевнені, далі військових, які відмовляються воювати, буде тільки більше. Російським силам, які зазнають колосальних людських втрат, катастрофічно не вистачає військових.

"У Нижегородській області провалилося повністю формування танкового батальйону імені Мініна... На сьогодні, станом на серпень, комплетація батальйону екіпажами в 160 осіб повністю провалена, контракти підписали 30 осіб", - зазначив Коваленко.

Як повідомляв Генштаб, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 23 серпня орієнтовно склали 45 тис. 550

Вас також можуть зацікавити новини: