Скоро ворожому флоту загрожує відплата за удари по українській території, вважає експерт з питань нацбезпеки / фото УНІАН

Кораблі ЧФ Росії (Чорноморського флоту), які запускали по мирних українських населених пунктах крилаті ракети "Калібр", не зможуть сховатися в Каспійському морі від відплати.

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко в ефірі каналу "FreeДом" поділився думкою, що "лічені місяці залишаються для тих кораблів РФ, до яких ще не дістала каральна рука". "Я нагадаю про аеродром в Енгельсі, куди прилітали українські безпілотники. Тому і в Каспійському морі тим кораблям, які запускали "Калібри" по українських мирних містах і селах, тим капітанам і офіцерам, які давали на це накази, натискали кнопки відповідні, не вдасться сховатися від справедливої відплати", - вважає аналітик.

На його думку, ЧФ РФ - це вже не той флот, про який "говорили пошепки і зі страхом". Варченко додав, що російські загарбники вже бояться висунути носа зі своїми "Калібрами" в більш-менш зручні для себе місця, звідки можна продовжувати бити по українцях.

Відео дня

Нагадаємо, 2 січня російські окупанти вчинили масований удар по Україні. Зокрема, супротивник запускав ракети з Каспійського моря і при цьому використовував складний маршрут.

Чорноморський флот РФ під ударом - новини, які варто знати

Російські кораблі завдавали ударів по мирних містах і селах "Калібрами" і отримали "відповідь" - захисники України вже ліквідували чимало ворожих бортів, у тому числі флагман ЧФ Росії ракетний крейсер "Москва" і один підводний човен. Військовий експерт Олег Жданов говорив, що крейсер "Москва" керував ракетними ударами по українській землі.

Наприкінці грудня 2023 року міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що протягом останніх чотирьох місяців було ліквідовано 20% російського Чорноморського флоту. Раніше стало відомо, що Росія почала відводити свої кораблі від берегів тимчасово окупованого Криму нібито в безпечніші місця. Загальні морські втрати ворога на 3 січня 2024 року такі - знищено 23 кораблі/катери противника.

Вас також можуть зацікавити новини: