Командир ЗСУ Еміль Ішкулов каже, найболісніші наслідки від програшу війни будуть для наших дітей / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Якщо Росію не зупинити зараз та дозволити їй виграти цю війну, діти України стануть сучасними "чеченцями", яких буде використовувати Москва у своїх військових амбіціях. 

А саме, змушувати помирати у загарбницьких війнах. Про це попередив командир 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Еміль Ішкулов в коментарі "Українській правді". Він підкреслив, що намагається донести особовому складу у розмовах таку думку: далі буде гірше.

Можливо, в Україні не буде Бучі-2, однак для українських дітей програш війни явно буде катастрофою за своїми наслідками. Вони просто стануть рабами, акцентував він.

Відео дня

"Показовий приклад - чеченці, які зараз воюють за країну-агресора на нашій території. Якщо ми зараз складемо руки і не зупинимо ворога тут, наші діти добровільно-примусово будуть воювати у Польщі, Фінляндії, про що вони там ще заявляють? Я не хочу, щоб моя дитина - у мене сину шість років - була рабом, щоб вона воювала незрозуміло де і незрозуміло за які амбіції", - пояснив військовий. 

Також він прокоментував відступ ЗСУ з позицій в Авдіївці. Ішкулов заперечив тези про те, що там не було другої та третьої лінії оборони. Він особисто зустрів повномасштабне вторгнення РФ у цій зоні фронту та каже - вона була підготовлена.

"Можливо, не в повному обсязі, тому що інколи її треба оновлювати - це відповідальність командирів. Ми стояли, ми копали - у нас була перша, друга, третя лінії. До того ж у самій Авдіївці були деякі напрацювання в цьому плані", - пояснив він.

На думку командира, Україна "програла" там через низьку мотивацію особового складу. Вона в українці знижувалася ще з 2014 року. Так, у 2022 році можна було казати про сплеск мотивації, але він знову спав.

Зараз більша частина суспільства взагалі не орієнтується в тому, що відбувається в Україні, пояснив він. Ми перейшли на стадію 2018–2019 року, коли люди "втомилися", воліють відпочивати й гуляти, вважає Ішкулов. 

Кадиров може заселити "захоплену" Україну своїми мусульманами

На початку 2023 року американський Інститут вивчення війни (ISW) попереджав, що лідер Чеченської Республіки Кадирова може мати власні територіальні плани на Україну.

Зокрема, йдеться про довгострокове переселення мусульманського населення з Кавказу на окуповані землі України. З цією метою Кадиров намагається використати кадіїв та імамів, надаючи їм важливі адміністративні та правоохоронні посади на непідконтрольних Києву територіях.

Вас також можуть зацікавити новини: