загальна сума укладених контрактів – 575,2 млн грн / фото ua.depositphotos.com

"Агенція оборонних закупівель" придбала 4000 дронів DJI Mavic для Збройних сил України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Мета Міністерства оборони – забезпечити ЗСУ якомога більшою кількістю безпілотників. Поєднання інноваційних технологій з високим професіоналізмом військових забезпечить ефективну оборону нашої країни", – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

В повідомленні зазначається, що загальна сума укладених контрактів – 575,2 млн грн.

Відео дня

"Середні ціни одного безпілотника склали 126,9 тис. грн (DJI Mavic 3E з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм) та 194,2 тис. грн (DJI Mavic 3T з трьома додатковими акумуляторами та зарядним пристроєм)", - повідомили в Міноборони.

Директор "Агенції оборонних закупівель" Міноборони України Марина Безрукова зазначила, що на деяких торгах змагалися по 6-7 учасників, які знижували ціну під час аукціону. "Зрештою, ми змогли отримати рекордно низькі для держави ціни, що підтверджують дослідження журналістів-розслідувачів",- додала вона.

Також в Міноборони зазначили, що перші партії закуплених дронів уже поставлені у військові частини.

Ще у повідомленні сказано, що зараз у Prozorro тривають закупівлі "Агенції оборонних закупівель" Міноборони України на придбання ще 6000 дронів. 

Українські дрони

Як повідомляв УНІАН, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр повідомляла, що цього року виробничі спроможності України досягнуть близько 2 млн дронів різних типів, зокрема й FPV.  

Вона зазначала, що за перші два місяці поточного року українська промисловість виготовила близько 200 тисяч FPV-дронів.

Гвоздяр розповіла, що зараз українські компанії розробляють FPV-дрони типу "крило" та легкі розвідувальні дрони, схожі на популярні "Мавіки".

Президент Володимир Зеленський озвучив амбітну ціль для оборонної промисловості на 2024 рік – виготовити мільйон FPV-дронів. 

Пізніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин уточнив, що окрім дронів типу FPV планується також виготовити тисячі ударних дронів зі значно більшою дальністю ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: