Для Росії Крим у війні проти громадян України незамінний, вважає Євген Дикий / колаж УНІАН з фото pixabay.com та скріншоту

Російські окупанти не можуть обходитися без Криму під час повномасштабної війни проти українців.

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV сказав, що "для росіян цей півострів незамінний - і як той плацдарм, з якого можна обстрілювати нашу територію, і як величезний такий тиловий склад для всього південного угруповання, яке воює на Херсонщині і на так званій "лінії Суровікіна" (російський генерал Сергій Суровікін, - Ред.) на Запоріжжі".

Співбесідник підкреслив, що супротивникам просто немає чим замінити ні цей плацдарм, ні цей склад. Колишній командир додав, що українські воїни водночас шар за шаром "розбирали" повітряну оборону ворога в Криму. Дикий заявив, що наразі "на півострові для нас недосяжних цілей в принципі нема".

Відео дня

"Відповідно далі саме тільки наростатиме отаке протистояння, яке зараз - тобто вони максимально використовуватимуть півострів, бо у них немає іншого виходу, а ми от так само методично, послідовно, крок за кроком будемо на півострові все їхнє обнуляти", - вважає ветеран.

Триває війна в Україні - сьогодні це варто знати про ситуацію в Криму

Російські загарбники вже не раз скаржилися на потужні удари по Криму. Зокрема, 4 січня по території півострова було завдано ударів і безпілотниками, і ракетами. Посіпаки РФ жалілися, що це була наймасовіша атака за останній час.

У Збройних силах України повідомляли, що на Кримському півострові завдано удару по ворожому командному пункту й складах боєприпасів. У мережі писали, що у наслідок атаки нібито знищений начальник Генштабу збройних сил РФ генерал Валерій Герасимов. Очільник Головного управління розвідки українського Міноборони Кирило Буданов такі відомості не підтвердив.

Вас також можуть зацікавити новини: