В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Допомога Україні рятує життя і долари американців, вважає ветеран обох воєн в Іраку та професор Військового коледжу армії США Джон Негл, передає The Hill.

"Я вражений тим, що Америка кидає маленьку країну, яка бореться з фашизмом в Європі в 21 столітті", - зазначив він, реагуючи на те, що Адміністрація президента США перестала заявляти, що буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і що тепер Джо Байден може тільки пообіцяти, що Сполучені Штати будуть допомагати Україні так довго, як зможуть.

Ветеран упевнений, що США можуть дозволити собі "підтримувати боротьбу України за свободу вічно", пояснюючи це наступним чином:

Відео дня

"Хоча Сполучені Штати виділили Україні близько 75 мільярдів доларів, велика частина цієї суми - зброя, яка зжила себе і підлягала знищенню. Буквально США було дешевше відправити цю зброю в Україну, щоб її можна було використовувати для захисту свободи, ніж знищити її тут. Крім того, заміна її в арсеналі забезпечить американцям робочі місця і одночасно зробить американські збройні сили більш готовими до наступної можливої війни".

Джон Нагл переконаний, що, допомагаючи Україні, США зберігають міжнародний порядок, створений після Другої світової війни і який забезпечив найтриваліший період миру та економічного розвитку великих держав в історії.

"За останні два роки українські солдати, озброєні американською зброєю, знищили більше половини російського військового потенціалу, витративши приблизно 5% оборонного бюджету США. Враховуючи, що Росія на цей час є найбільшою доведеною загрозою миру і безпеці в усьому світі, малоймовірно, що мрії Путіна про відновлення радянської імперії зупиняться на кордоні з Україною... Допомога Україні рятує життя американців і долари", - зазначив професор.

Допомога Україні - актуальне 

Як писав УНІАН, адміністрація Байдена задумалася про те, щоб піти на поступки Сенату з питання посилення міграційного законодавства.

Не виключено, що ключові повноваження президента в цій сфері будуть обмежені заради того, щоб переконати законодавців-республіканців схвалити збільшення допомоги Україні та фінансування кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: