Екс-командир Азова уточнив ризики через "завезення" російських туристів до тимчасово окупованого Криму / фото ua.depositphotos.com

Колишній командир полку "Азов" й заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін уточнив ризики у зв'язку з ідеєю Путіна звозити російських туристів до Криму в обхід Кримського мосту через сильні затори.

Йдеться про ініціативу диктатора, який заявив, що потрібно забезпечити росіянам можливість приїхати на відпочинок в тимчасово окупований півострів через території, які вдалося захопити окупантам в Донецькій та Запорізькій області. 

За словами Жоріна, заява Путіна не більше, ніж "інформаційний вихлоп". 

"Я думаю, що це (заява Путіна - УНІАН) більше "інформаційний вихлоп". Тому що у мене дуже великі сумніви, що в Росії є багато охочих зараз поїхати в Крим. Я впевнений, що навіть там у всіх є як мінімум внутрішнє відчуття, що там дуже скоро піднімуть український прапор", - зазначив він.

Майор ЗСУ порадив росіянам використати пропозицію Путіна у зворотний бік і, навпаки, евакуюватися з півострова. Є ймовірність, що таким чином окупанти можуть використовувати тактику "живого щита" проти своїх же громадян, проте українська армія прорахувала цей варіант подій, підкреслив Жорін.

"Я б радив використовувати цей же коридор, але тільки для того, щоб евакуюватися з Криму. Всі, хто ще хочуть це встигнути зробити, хто для себе так визначився. А для тих, хто чекає Україну - потрібно працювати, вірити, що ми туди прийдемо. Це однозначно станеться. І своїми діями допомагати якнайшвидшому нашому поверненню. Тому, туристи ніяк не вплинуть. "Живий щит" росіяни, дійсно, люблять використовувати. Але в даний момент він теж не спрацює - при просуванні наших сили, ми будемо блокувати певні дороги і логістичні маршрути, щоб уникнути подібних речей. Поки є час - нехай скористаються цим коридором, але у зворотний бік", - заявив Жорін.

Заява Путіна про "нові" маршрути до Криму

Нагадаємо, 4 липня російський диктатор Володимир Путін на засіданні з членами уряду доручив розібратися з проблемою логістики на тимчасово окупованому півострові. Через перевірки, які посилили окупанти біля Кримського мосту, при в'їзді до Криму відзначалися кілометрові затори.

У зв'язку з цим Путін запропонував підвозити російських туристів до Криму через тимчасово окуповані території Запорізької та Донецької області або ж десантними кораблями.

Вас також можуть зацікавити новини: