Росія перекинула додаткові сили під Мар'їнку / фото REUTERS

У районі Мар'їнки Донецької області помічені російські військовослужбовці з "експериментального" підрозділу "Шторм".

"Дані гомункулуси - це експеримент російських окупаційних військ (РОВ), що став вимушеним на тлі дефіциту техніки та офіцерського складу для повного штатного комплектування підрозділів. По суті, "Шторм" - це щось середнє між недоробленою БТГр і дивною ротою на дешевих стероїдах. Деякий час назад я описував урізану комплектацію даних "штормів", але, станом на зараз, навіть вона дещо видозмінилася не в кращу сторону. Причина все та ж - дефіцит", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт допустив, що було ухвалено рішення цей обмежений функціонал кинути на Мар'їнку, щоб вони хоч якось себе проявили.

Відео дня

"З'явившись восени 2022-го дані гомункулуси, що представляли собою недоукомплектований радянський стандарт, через заднє місце "вдосконалений" похмурими "геніями" РОВ, показав себе за минулі півроку вельми посередньо, оскільки мав обмежений функціонал", - написав Коваленко.

Війна в Україні 23 квітня - актуальні новини

Нагадаємо, Збройні сили України за добу стримали неймовірну кількість атак військ РФ на основних ділянках фронту на сході України. Йдеться про Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський напрямки, які не залишає спроб захопити ворог.

На думку начальника об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашківського, російські війська можуть найближчим часом розпочати штурмові дії на Вугледарському напрямку.