Два надводних безпілотника намагалися прорватися в бухту Севастополя / фото REUTERS

Починаючи з 29 жовтня 2022 у бухті Севастополя час від часу відбуваються різного роду інциденти, лише підтверджують факт, що звільнення півострова Крим з кожним днем все ближче.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко впевнений, що окупанти цьому ніяк не завадять.

"Цього ранку 2 надводних безпілотника намагалися прорватися в бухту Севастополя. Після 29.10.22 окупанти зробили певні висновки і розкинули бонові загородження, створивши перешкоди для безпілотників. Очевидно, що ряд недавніх інцидентів являються крім виконання супутнього завдання, більше розвідкою. В цілому, це цілком нормальне явище, коли проводиться промацування оборони противника і визначення його вразливих зон за допомогою, скажімо так, розвідки боєм. Але сьогоднішній інцидент продемонстрував ще одну, дуже важливу деталь, щодо рівня безпеки у РОВ в Севастополі", - написаввін.

Відео дня

Експерт зазначив, що росіяни не змогли за минулі півроку з моменту останнього інциденту забезпечити достатню безпеку стратегічного об'єкту - бухті, за допомогою виявлення і знищення потенційно небезпечних об'єктів на безпечній відстані.

"Російські окупанти як і раніше можуть протидіяти таким інцидентам в безпосередній близькості від зони ризику і не далі, що лише свідчить про їх обмежені можливості забезпечення безпеки. А в перспективі вони і цього не зможуть забезпечити", - додав він.

Атака надводних безпілотників у Севастополі

Окупаційна влада Севастополя заявила про атаку надводних безпілотників. "Губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що російський флот відбивав атаку надводних безпілотників на зовнішньому рейді Севастополя.

У Севастополі близько 3:30 було чути два вибухи. Вибухи лунали з району, в якому знаходяться військові частини, - неподалік Стрілецької бухти та Нахімовського училища.