Жоден контрнаступ ЗСУ не схожий на попередній / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що ніхто з експертів і журналістів не може бути впевненим у сценарії постаючого контрнаступу ВСУ.

"Жоден контрнаступ ЗСУ не схожий на попередній. Наприклад, на північному плацдармі це були системні контратаки від оборони з зашкалюючою активністю в тилу противника. На Харківщині це були стрімкі штурмові дії", - написав він.

Експерт зазначив, що дії ЗСУ в Харківській області спровокували те, що командування РОВ тоді не очікувало контрнаступу на цьому плацдармі і першу добу знаходилося в ступорі.

Відео дня

"Правобережна Херсонщина - методичне видавлювання РОВ з правого берега. Таким чином, сценарій майбутнього контрнаступу навряд-чи буде схожий на перераховані вище. Він може запозичувати певні моменти, але при цьому буде по своєму унікальним. А раз він буде унікальним, то хто знає, можливо він вже розвивається 72 години, а ми цього просто не знаємо", - додав він.

Прогнози щодо контрнаступу ЗСУ - деталі

Старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень з кіберпотужності та майбутніх конфліктів Франц-Стефан Гаді зробив прогноз щодо українського контрнаступу і заявив, що перша доба очікуваного прориву ЗСУ, ймовірно, буде вирішальною. За його словами, це буде "найдовший день в Україні".

Рішення про початок контрнаступу ВСУ буде прийнято в останній момент, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.