Окупанти 10 місяців воювали за Бахмут і так до кінця не змогли його захопити / фото ua.depositphotos.com

У районі Бахмута поновилися активні дії з боку українських захисників, до яких окупанти намагалися підготуватися підтягуванням навіть луганських "мобіків", але - не допомогло.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко стверджує, що СОУ не тільки відновили рух у вже відомих локаціях.

"На сьогоднішній день можна говорити про очищення в південному секторі правого боку каналу від підрозділів РОВ. Тепер всі дії, а саме, просування СОУ, здійснюються по ліву сторону, на південь і на схід. Все це вказує на те, що та група окупантів, що засіла в селах, може в найближчому найближчому майбутньому, опинитися в дуже цікавому положенні. При цьому посилення їх позицій без шкоди іншим локаціям просто неможливо, адже тоді загрожує обвал на ослабленій локації", - написав він.

Відео дня

Експерт зазначив, що в складних умовах окупантам варто було б вже бігти з Озарянівки, Курдюмівки, Кліщіївки, але у них наказ триматися до останнього.

"На півночі триває повернення позицій уздовж траси М03, а так само, можна говорити про те, що Берхівка стала для окупантів не найкращою локацією для перебування. Це підтверджує і те, що зараз під вогневим контролем не тільки саме село, але вся логістика, яка веде в нього і з нього. По суті, можна говорити, що північна розв'язка по М03 є певною ціллю в виразно доступній для огляду перспективі", - зазначив Коваленко.

За його словами, в самому місті відчуваються наслідки артилерійського впливу і стабільних втрат окупантів без активних міських боїв.

"Хоча, в останні півтора-два тижні відзначалися спочатку поодинокі виходи наших ДРГ, а зараз можна говорити про успіхи по поверненню ряду позицій в Бахмуті. Окупанти 10 місяців воювали за Бахмут і так до кінця не змогли його захопити. Тепер же розпочато зворотний процес, вони втрачають контроль над містом. Цікаво, скільки знадобиться часу СОУ, щоб прогнати РОВ з Бахмута? Більш ніж упевнений, що менше 10 місяців", - додав експерт.

Ситуація біля Бахмута - останні новини

На Курдюмській дамбі Донецької області після успішного штурму ворожих позицій українські військові 28 ОМбр лицарів Зимового походу встановили український прапор.

Російські загарбники сьогодні намагалися проводити наступи на п'яти напрямках і скрізь безуспішно. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зазначається, що противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, там тривають важкі бої.