Станом на ранок 8 травня українські захисники контролюють всі основні позиції / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що з 7 на 8 травня був, мабуть, найзапекліший штурм окупантами позицій СОУ у Бахмуті.

"Той самий випадок, коли слова Пригожина слід половинити і навіть множити на нуль. Де-де, а в районі Бахмута у них ситуація з постачанням і вогневою компонентою краща, ніж в інших локаціях. Але, не дивлячись на те, що вчора був задіяний широкий спектр вражаючих засобів і вал живої сили, скільки-небудь адекватного результату окупантам досягти не вдалося. Станом на ранок 8 травня СОУ контролюють всі основні позиції. Спроба продавити Чайковського увінчалася для РОВ короткочасним"успіхом", - написав він.

За його словами, окупанти намагаються активізуватися в полях, тобто, все більше інтенсифікують штурмові дії в напрямку Хромово і Іванівського, а так само з охопленням до Миньківки і на південний захід від Іванівського. Але ця інтенсифікація так само не приносить їм скільки-небудь значного результату.

Відео дня

Ситуація в Бахмуті-останні новини

Російські війська досягли певних територіальних успіхів у Бахмуті. Геолокаційні кадри показують, що "вагнерівці" просунулися далі на захід в Бахмуті і біля Сакко-і-Ванцетті в 15 км на північ від міста.

Російські окупанти вже дев'ятий місяць переносять дату "взяття" міста-фортеці Бахмута Донецької області. Останнім часом в інфополі активізувався власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, чиї заяви покликані привернути увагу до його персони, щоб виправдати в невиконанні взятих на себе зобов'язань.