На озброєнні ПК досі перебуває танковий полк Т-80У / фото Warriors Wiki

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що потенціал Південної Кореї в питаннях ВПК досить великий і різноманітний.

"На озброєнні ПК досі знаходиться танковий полк Т-80У і відповідні постріли 125-мм. Так само є деяка кількість БМП-3 і БТР-80. У порівнянні з іншими зразками техніки, яку використовує армія ПК це незначний потенціал, який не шкода буде передати. Ну от скажіть, навіщо вам ці 40 Т-80У, які не роблять абсолютно ніякої погоди на полі бою, при наявність більше 2 тис зразків К1/K1E1/K1A1/K1A2/ К2? Або, навіщо вам ці два десятки БТР-80, при наявності майже 2,5 тис інших найменувань бронетранспортерів", - написав він.

Експерт зазначив, що у ПК досить значний артилерійський потенціал в кількості 1 300 155-мм САУ К9 Thunder і більше 1 тис K55/К55А1, що є корейської модернізацією М109. Більше 2 300 САУ калібру 155-мм з налагодженим виробництвом пострілів даного калібру.

Відео дня

"Перераховувати можна ще довго, різних цікавих позицій знаходяться як на озброєнні ПК, так і виробляються її ВПК. А тому, сама ймовірність входження ПК в коаліцію країн підтримують Україну озброєнням гранично нервує Росію", - додав він.

У Південній Кореї вперше заявили про можливість надати Києву зброю - деталі

Південна Корея може розширити підтримку Києву, вийшовши за нинішні рамки гуманітарної та економічної допомоги, якщо країна зазнає великомасштабного нападу на цивільне населення.

Заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв відзначився новою загрозою з приводу України: цього разу його "зачепила" ініціатива Південної Кореї з приводу можливої передачі летальної зброї Києву.