Експерт вказав на слабке місце російської армії / фото ua.depositphotos.com

Важка техніка є слабким місцем в російських окупаційних військах. Свідченням того є і той факт, що РФ знімає зі зберігання техніку, яка простоювала півсторіччя. Проте вже скоро у ворога проявиться і слабкість в артилерійських снарядах.

"Росіяни програють нам контрбатарейну боротьбу, випускають удвічі більше снарядів, ніж може виробляти їхня військова промисловість. РФ може виробляти 1,5 млн снарядів на рік, тобто на день вони можуть робити 4100 пострілів, а роблять – до 10 тисяч. Ті запаси, які у них були – 15-20 млн снарядів на початок війни – закінчуються, тому що були дні, коли окупанти робили по 80 тисяч пострілів на день по всій лінії фронту", – пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик Олексій Гетьман.

Він також згадав зустріч президента РФ Володимира Путіна із лідером КНДР Кім Чен Ином, де було домовленно про постачання Пхеньяном снарядів Москві.

Відео дня

"Калібри артилерії в Північній Кореї збігаються з калібрами у РФ у багатьох аспектах, тому що колись Радянський Союз допомагав цій країні, зокрема передавав артилерію. У Північної Кореї зараз налічується до 50 тисяч одиниць ствольної артилерії", – зазначив експерт. 

При цьому Гетьман констатував, що кількість ворожих обстрілів по всій лінії фронту зменшилася в 5-7 разів.

Війна в Україні: важливі новини за 19 вересня

19 вересня українські захисники потужно вдарили по штабу 7-ї дивізії ПДВ Росії на Херсонщині. За попередніми даними, ліквідовано багато російських офіцерів. 

Тим часом у Купʼянську, що на Харківщині, росіяни вбили шістьох людей. Вони вдарили по волонтерах, які займалися евакуацією людей. Серед загиблих внаслідок атаки четверо чоловіків та двоє жінок. Начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов наголосив, що тіла загиблих діставали з річки та знищених авто. 

Вас також можуть зацікавити новини: