Експерт пояснив, чи можуть росіяни влаштувати нову техногенну катастрофу в Україні / фото REUTERS

Російські окупанти мають ще багато варіантів, щоб влаштувати техногенні катастрофи на півдні України. Подібні дії загарбників свідчить лише про їхню слабкість.

Глава Українського Центру безпеки і співробітництва Сергій Кузан нагадав, що українська розвідка вже повідомляла про мінування хімічного заводу "Кримський титан" у тимчасово окупованому Криму і вибух на ньому призведе до катастрофи

"Це добре лягає в логіку дій окупантів: вони погрожують на випадок фізичного заходу українських сил на північ Кримського півострова. Це свідчення їхньої слабкості", - відзначив експерт в коментарі РБК-Україна.

Відео дня

При цьому він вказав, що попри велику кількість людей, техніки і боєприпасів, російська армія виявилася слабшою на тлі більш мотивованих і професійних сил України з кращою західною технікою. Водночас Кузан нагадав, що росіяни зарилися в землю, що є перевагою перед наступальними силами, тому на півдні українців очікують кровопролитні бої і втрати.

На його думку, захід вже не піде на поводі у російського ядерного шантажу щодо Запорізької АЕС.

"Будь-який атомний об'єкт є глобальним питанням, і світ дав зрозуміти росіянам, що будуть прийматися більш жорсткі заходи. Те, що Запорізька АЕС теж може бути під загрозою техногенної катастрофи, не справило враження на захід. І росіяни дійсно бояться влаштовувати тут щось подібне", - підсумував експерт.

Мінування "Кримського титану" - що відомо

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські загарбники готуються здійснити теракт на заводі "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську на півночі Криму.

Зокрема, через скоєний ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води в Північно-Кримському каналі, виробничі процеси на заводі порушені до критичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: