Експерт пояснив, чи можуть росіяни влаштувати нову техногенну катастрофу в Україні

Сергій Кузан вважає, що росіяни побояться ядерної катастрофи.

Російські окупанти мають ще багато варіантів, щоб влаштувати техногенні катастрофи на півдні України. Подібні дії загарбників свідчить лише про їхню слабкість.

Глава Українського Центру безпеки і співробітництва Сергій Кузан нагадав, що українська розвідка вже повідомляла про мінування хімічного заводу "Кримський титан" у тимчасово окупованому Криму і вибух на ньому призведе до катастрофи

"Це добре лягає в логіку дій окупантів: вони погрожують на випадок фізичного заходу українських сил на північ Кримського півострова. Це свідчення їхньої слабкості", - відзначив експерт в коментарі РБК-Україна.

При цьому він вказав, що попри велику кількість людей, техніки і боєприпасів, російська армія виявилася слабшою на тлі більш мотивованих і професійних сил України з кращою західною технікою. Водночас Кузан нагадав, що росіяни зарилися в землю, що є перевагою перед наступальними силами, тому на півдні українців очікують кровопролитні бої і втрати.

На його думку, захід вже не піде на поводі у російського ядерного шантажу щодо Запорізької АЕС.

"Будь-який атомний об'єкт є глобальним питанням, і світ дав зрозуміти росіянам, що будуть прийматися більш жорсткі заходи. Те, що Запорізька АЕС теж може бути під загрозою техногенної катастрофи, не справило враження на захід. І росіяни дійсно бояться влаштовувати тут щось подібне", - підсумував експерт.

Мінування "Кримського титану" - що відомо

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські загарбники готуються здійснити теракт на заводі "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську на півночі Криму.

Зокрема, через скоєний ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води в Північно-Кримському каналі, виробничі процеси на заводі порушені до критичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: