У противника не так багато сил, щоб сконцентрувати удари на декількох напрямках / фото wikimedia.org

Російські війська намагаються йти вперед і штурмувати позиції Сил оборони України на Авдіївському напрямку. Наскільки важка обстановка там зараз розповів керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія XXI" Павло Лакійчук.

"Три батальйона - це бригада, це великі сили і це серйозна спроба прориву. Слід було очікувати, адже в день напередодні противник провів потужну артпідготовку. На цьому напрямку давно такого не було і це така основна ознака про те, що зараз полізуть орки", - сказав він в ефірі.

Експерт нагадав, що Авдївській напрямок - це один з небагатьох, де наші вояки тримають оборону з 2014 року.

"Там потужні інженерні споруди, добра оборона. І саме через це раніше просунутись противнику не вдавалось. Донецьк, Авдіївка, Мар'їнка - це такий другий напрямок удару противника в його контрнаступальній операції, метою якої є оточити наше луганське і донецьке угруповання сил. От виходить - один напрямок удару Авдіївка і Мар'їнка, а з півночі - з Лиманського напрямку також спроби наступу здійснюються", - розповів Лакійчук. 

Він зазначив, що у противника не так багато сил, щоб сконцентрувати удари на декількох напрямках.

"Ми наступаємо на півдні, йому треба там концентрувати зерви для того, щоб відбити, ну хоча б купувати наші наступи, те ж саме відбувається на Бахмутському напрямку. А тут йому треба при тому всьому ще наступати і на Лимансько-Куп'янському напрямку, і на Авдіївському напрямку. Тож сили сконцентрувати на декільках ділянках можливих досить складно, ну перевага часто-густо десь два до одного, а це недостатньо для такого серйозного оперативного наступу", - додав аналітик.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Російські окупанти серйозно активізувалися в районі Авдіївки Донецької області – ворог гатить як по позиціях Сил оборони, так і по самому місту. Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення такої активності ворога там ще не було. 

Вас також можуть зацікавити новини: