Експерт пояснив, в якому випадку Росія нападе на НАТО / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін може напасти на країни Північноатлантичного альянсу. На такий крок Кремль може піти, щоб розіграти ядерну карту і посадити Захід за стіл переговорів.

"Путін може почати агресію проти країн НАТО, коли йому стане в Україні зовсім погано, коли він відчує, що російська армія близька до поразки. Він це може зробити, щоб перевернути цю шахівницю і сказати, що тепер агресія проти вас і ядерна загроза – саме для цього ядерна зброя в Білорусі – тому треба домовлятися", - зазначив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, Путін може спробувати розіграти ядерну карту, щоб посадити Захід за стіл переговорів, в тому числі і по Україні.

Відео дня

"Тому треба готуватися вже зараз. На тлі цього навчання НАТО на 90 тисяч, які проходять, і те, що ЗМІ звертають на це увагу, і те, що країни Балтії домовилися будувати захисні споруди – це все позитивно і демонструє готовність. Демонстрація готовності призводить до зриву планів Росії", - підсумував експерт.

Загроза нападу РФ на країни НАТО - останні новини

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск не виключає, що протягом найближчі роки Росія може атакувати країни Європи. Він підкреслив, що зі стратегічної точки зору Європа є об'єктом російської агресії, і "це станеться тоді, коли перевага Росії у військових можливостях стане очевидною". 

При цьому видання Bild писало, що одна з європейських розвідок також розглядає цей сценарій. Там прогнозували, що можливий напад РФ може статися в 2024-2025 роках, коли США опиняться "без лідера" через зміну президента і не зможуть допомогти партнерам.

У свою чергу колишній посол України в США Валерій Чалий зазначив, що російський диктатор прагне напасти на НАТО, і Росія може атакувати Естонію. 

Вас також можуть зацікавити новини: