Експерт пояснив, коли Росія може напасти на країни НАТО

Олександр Мусієнко зазначив, що демонстрація готовності відбити удар призводить до зриву планів Росії.

Президент Російської Федерації Володимир Путін може напасти на країни Північноатлантичного альянсу. На такий крок Кремль може піти, щоб розіграти ядерну карту і посадити Захід за стіл переговорів.

"Путін може почати агресію проти країн НАТО, коли йому стане в Україні зовсім погано, коли він відчує, що російська армія близька до поразки. Він це може зробити, щоб перевернути цю шахівницю і сказати, що тепер агресія проти вас і ядерна загроза – саме для цього ядерна зброя в Білорусі – тому треба домовлятися", - зазначив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, Путін може спробувати розіграти ядерну карту, щоб посадити Захід за стіл переговорів, в тому числі і по Україні.

"Тому треба готуватися вже зараз. На тлі цього навчання НАТО на 90 тисяч, які проходять, і те, що ЗМІ звертають на це увагу, і те, що країни Балтії домовилися будувати захисні споруди – це все позитивно і демонструє готовність. Демонстрація готовності призводить до зриву планів Росії", - підсумував експерт.

Загроза нападу РФ на країни НАТО - останні новини

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск не виключає, що протягом найближчі роки Росія може атакувати країни Європи. Він підкреслив, що зі стратегічної точки зору Європа є об'єктом російської агресії, і "це станеться тоді, коли перевага Росії у військових можливостях стане очевидною". 

При цьому видання Bild писало, що одна з європейських розвідок також розглядає цей сценарій. Там прогнозували, що можливий напад РФ може статися в 2024-2025 роках, коли США опиняться "без лідера" через зміну президента і не зможуть допомогти партнерам.

У свою чергу колишній посол України в США Валерій Чалий зазначив, що російський диктатор прагне напасти на НАТО, і Росія може атакувати Естонію. 

Вас також можуть зацікавити новини: